maart 24, 2022 1:19 pm

Deventer Koningsfestival op de Brink in Deventer

Deventer – Op dinsdag 26 en woensdag 27 april 2022 vindt een nieuwe editie van het Deventer Koningsfestival plaats op de Brink. Na twee jaar afwezigheid mag de organisatie (bestaande uit het Deventer Stadsfestival, Brink Events, New Republic, Podium De Hip en de Deventer Oranje Vereniging) eindelijk weer flink uitpakken. Midden op de Brink wordt een groot podium geplaatst, het volledige programma is gratis toegankelijk.

Koningsdag wordt traditioneel afgetrapt met de kleedjesmarkt die zich uitspreidt over de gehele Brink en diverse straten in het centrum. Er is vermaak voor kinderen en je kan vanaf ’s ochtends vroeg jezelf uren vermaken op zoek naar schatten en koopjes.

’s Middags begint de live muziek. De Undercoversessies zijn al sinds jaar en dag populair in café de Hip maar op Koningsdag pakt de organisatie groter uit. Er zijn vier sessies van André Hazes senior, AC/DC, Adele en Prince. Het programma begint om 15.00h en duurt tot ongeveer middernacht.

Op Koningsnacht is de populaire artiest Poke geboekt. De artiest is getekend op het label Top Notch, en behaalde met de monster-hit ‘Loco’ ruim 70 miljoen streams. Overige artiesten tijdens Koningsnacht zijn onder meer Giocatori, Rhandy Bishop, Onderkoffer, Vieze Vedi en SGT Friendly. Het programma begint om 17.00h en is gratis toegankelijk.

Het Deventer Koningsfestival is beide dagen gratis toegankelijk.