maart 1, 2023 11:19 am

Koningsfestival Deventer 2023 gratis toegankelijk

Op woensdag 26 en donderdag 27 april 2023 vindt het Deventer Koningsfestival plaats op de Brink. Het evenement trok in 2022 ruim 20.000 bezoekers en laat ook dit jaar het mooiste plein van Deventer weer oranje kleuren tijdens Koningsnacht en Koningsdag. De organisatie (bestaande uit het Deventer Stadsfestival, Brink Events, de Hip en de Deventer Oranje Vereniging) plaatst een groot podium midden op de Brink, waarbij het volledige programma gratis toegankelijk is.

Op Koningsnacht is de populaire live act Broederliefde geboekt. De succesformatie heeft een trackrecord van gouden/platina platen en domineren de lijsten met de hitsingle ‘Stunten’. Overige artiesten tijdens Koningsnacht zijn onder meer Giocatori, Rhandy Bishop, Onderkoffer, Vieze Vedi en SGT Friendly. Het programma begint om 18.00h en is gratis toegankelijk.

Op Koningsdag wordt er traditioneel afgetrapt met de kleedjesmarkt die zich uitspreidt over de gehele Brink en diverse straten in het centrum. Er is vermaak voor kinderen en je kan vanaf ’s ochtends vroeg jezelf uren vermaken op zoek naar schatten en koopjes.

’s Middags begint de livemuziek. Zo kan er tijdens de Undercoversessies mee gezongen worden op de muziek van o.a. ABBA, Doe Maar en David Bowie. Tussen de live acts door is er muziek van Rhandy Bishop en Riva Soull. Het muziekprogramma begint om 15.00h en duurt tot ongeveer middernacht.